7 belanaca
150gr šećera
200gr kokosa
3 kašike brašna
Krem:
7 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika mleka
200gr margarina
Priprema:
Ulupajte šne od belanaca i šećera pa dodajte kokos i brašno pa sve sjedinite.
Okrugli kalup ili tepsiju pouljite i pobrašnavite pa istresite smesu i stavite da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohladjen biskvit presecite na dva dela. Pazite kad sečete jer je krto i drobi se, mekan je.
Možete peći dve kore.
Pomešajte žumanca, šećer i mleko pa stavite na paru da se kuva, mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa skroz ohladite. Ulupajte margarin pa dodajte ohladjenom kremu.
Isfilujte krem izmedju kora i okolo pa sa kokosom dekorišite tortu. Odgore pospite čokoladnim ljuspicama ili komadićima čokolade. (brzikolaci.com)
Sastojci
Kora: Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Fil drugi: Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu. Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode. Filovati kora - fil - slag. Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom. (hranazadusu.com) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/najljepsa-cokoladna-torta.html#sthash.Bse5JPwl.dpuf
- 200g secera u prahu
- 250g margarina
- 10 kašika secera
- 18 zumanaca
- 400g cokolade
- 5 kašika secera
- 1l mleka
- 4 pak. pudinga od cokolade
- 1 kašika brasna
- 3 kašike kakaa
- 6 kašika mljevenog keksa
- 5 kašika šećera
- 6 bjelanaca
Kora: Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Fil drugi: Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu. Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode. Filovati kora - fil - slag. Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom. (hranazadusu.com) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/najljepsa-cokoladna-torta.html#sthash.Bse5JPwl.dpuf
Sastojci
Kora: Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Fil drugi: Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu. Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode. Filovati kora - fil - slag. Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom. (hranazadusu.com) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/najljepsa-cokoladna-torta.html#sthash.Bse5JPwl.dpuf
- 200g secera u prahu
- 250g margarina
- 10 kašika secera
- 18 zumanaca
- 400g cokolade
- 5 kašika secera
- 1l mleka
- 4 pak. pudinga od cokolade
- 1 kašika brasna
- 3 kašike kakaa
- 6 kašika mljevenog keksa
- 5 kašika šećera
- 6 bjelanaca
Kora: Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Fil drugi: Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu. Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode. Filovati kora - fil - slag. Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom. (hranazadusu.com) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/najljepsa-cokoladna-torta.html#sthash.Bse5JPwl.dpuf
Sastojci
Kora: Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Fil drugi: Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu. Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode. Filovati kora - fil - slag. Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom. (hranazadusu.com) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/najljepsa-cokoladna-torta.html#sthash.Bse5JPwl.dpuf
- 200g secera u prahu
- 250g margarina
- 10 kašika secera
- 18 zumanaca
- 400g cokolade
- 5 kašika secera
- 1l mleka
- 4 pak. pudinga od cokolade
- 1 kašika brasna
- 3 kašike kakaa
- 6 kašika mljevenog keksa
- 5 kašika šećera
- 6 bjelanaca
Kora: Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Fil drugi: Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu. Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode. Filovati kora - fil - slag. Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom. (hranazadusu.com) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/najljepsa-cokoladna-torta.html#sthash.Bse5JPwl.dpuf
Objavi komentar