Sastojci:
Kora:- 5 bjelanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 250 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 1 puding od čokolade
- 1 l mlijeka
- 4 kašike brašna
- 200 g šećera
- 40 g čokolade
- 2 margarina
- 5 žumanaca
- 300 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti pjenasto bjelanca, postepeno dodavati šećer i kad se rastopi dodati brašno i promiješati. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći u rerni zagrijanoj na 180 C. Toplu koru preliti mlekom i ostaviti da se ohladi. Razmutiti puding od vanilije sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuhati u 500 ml mlijeka. Isto tako uraditi i sa pudingom od čokolade, s tim da se doda i 40 g čokolade i miješa dok se ne rastopi. Pjenasto umutiti margarin sa žumancima i podijeliti masu na dva dijela. U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati. Premazati koru bijelim filom, zatim čokoladnim filom i ukrasiti sa umućenim šlagom i listićima čokolade. Tortu ostaviti na hladnom mjestu do posluženja.Izvor: (Namirnice.ba/Kuhinjica)
Objavi komentar