Sastojci:
- ½ kg sitnog krompra (bijeli ili crveni)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 ¼ kašičica soli
- ½ kašičice crnog bibera
- 4 čehna sitno isjeckanog bijelog luka
- 4 kašike majoneze
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica senfa
Uputstvo:
Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Krompir isijecite na polovine ili četvrtine. Dodajte 2 kašike maslinovog ulja, ¾ kašičice soli i biber. Promiješajte i poredajte krompir u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite krompir 40 minuta, okrećući ga tokom pečenja dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite ga iz pećnice i pustite neka se malo ohladi. U zdjelu pomiješajte ½ kašičice soli, 1 kašiku maslinovog ulja, dobro isjeckani bijeli luk, majonezu, limunov sok i senf. Prespite preko krompira.(S.K./Namirnice.ba)
Objavi komentar