Sastojci:
- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 10 kašika ulja
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- kakao (opciono)
- 4dl mleka
- 1 puding od čokolade
- 3 kašike šećera
- 2dl slatke pavlake
- 100gr čokolade za kuvanje
- 100gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Nije potrebno miksirati nego žicom ulupati jaja i dodati šećer pa dobro izmutiti, dodati mleko pa ulje i nastaviti mućenje. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo.Sve izmutiti i u veliku tepsiju staviti da se peče na 200 stepeni dok ne počnu krajevi da rumene. U koru se može umesto kašike brašna dodati kašika kakaoa pa da bude braon.
U 3dl mleka zakuvati puding od čokolade i šećer,skloniti sa vatre pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi. Izmiksirati slatku pavlaku,odvojiti 1 kašiku od umućene smese, pa ostalu smesu izmiksirati sa ohladjenim pudingom.
Ohladjenu koru iseći na kockice 1x1cm i dodati ih kremu. Sve dobro izmešati pa na tacnu oblikovati rolat. Ili istresti sve na foliju pa umotati.
Čokoladu otopiti pa kad se prohladi,pre nego sto počne da se steže dodati odvojenu 1 kašiku pavlake i sve izmutiti i time premazati rolat. Ostaviti u frižider bar sat vremena pa služiti. (domacirecepti.com)
Objavi komentar