Sastojci:
- TIJESTO
- 180 g margarina
- 120 g šećera
- 300 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 8 g praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 žlica kiselog vrhnja od 12% m.m.
- 1 žličica kakao praha
- NADJEV
- 1 kg jabuka kisele sorte
- 4 g mljevenog cimeta
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice mljevenih oraha
- POSIPANJE
- šećer u prahu
Priprema:
- Omekšani margarin i šećer izmješajte mikserom. Izmiješajte brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo pa ih umiješajte u smjesu margarina i šećera. Dodajte jaje i žlicu kiselog vrhnja i sve dobro izmješajte.
- Smjesu podijelite na 2 dijela. U jednu polovinu umiješajte kakao prah.
- Za nadjev – jabuke koje ste prethodno očistili i ogulili narendajte na tanke ploške pa na malo margarina prodinstajte u tavi na laganoj vatri.
- Jabukama dodajte vanilin šećer i mljeveni cimet pa prodinstajte još 1 minutu.
- Tepsiju namastite i pobrašnite. Polovinu svijetle smjese tijesta rasporedite u tepsiju. Po smjesi rasporedite nadjev od jabuka, a nadjev pospite sa mljevenim orasima.
- Na nadjev rasporedite drugu polovinu tijesta (sa kakaom).
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta. Vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici.
- Pitu od jabuka ohladite na sobnoj temperaturi pa po želji pospite sa šećerom u prahu.
Objavi komentar