Sastojci za tijesto:
- 6 cijelih jaja
- 12 žlica šećera
- 12 žlica glatkog pšeničnog brašna (prosijanog)
- 1 prašak za pecivo
- 12 žlica oraha
Za kremu:
- 400 ml mlijeka
- 5 žlica brašna
- 3 rebra tamne čokolade
- 250 g margarina
- 5 - 6 žlica šećera u prahu
Priprema:
- Za tijesto, u zdjeli za miješanje miksati jaja sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta, dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i orahe.
- Dobivenu smjesu izliti u prpremljeni lim premazan maslacem i posut brašnom. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 30 minuta. provjeriti čačkalicom dali je biskvit gotov.
- Pečeni biskvit ohladiti i prerezati na dva dijela.
- Za kremu zakuhati mlijeko, dodati mu brašno razmućeno sa malo mijeka i čokoladu. Skuhati kremu, i pustiti da se ohladi povremeno miješajući. U međuvremeni pjenasto izraditi omekšali maslac sa šećerom u prahu.
- U ohlađenu kremu dodati maslac i sve dobro promiješati da se spoji.
- Dobivenom kremom premazati pripremljen biskvit, poklopiti i cijeli kolač premazati ostatkom kreme.
Napomena:
- Po želji se kolač može preliti čokoladnom glazurom ili posuti naribanom čokoladom.
Izvor: (www.kuzinavanje.com)
Objavi komentar