Sastojci:
Testo:- 10 belanaca
- 300 g šećera
- 1 kašika brašna
- 300 g krupno mlevenog neslanog kikirikija
- 10 žumanaca
- 250 g šećera
- 250 g margarina
- 100 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 2 čokoladice sa kikirikijem
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 min. Izvaditi i ohladiti. Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Umešati margarin u masu pomoću miksera a zatim dodati krupno rendanu belu čokoladu i čokoladice sa kikirikijem isečene na komadiće. Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi. Otopiti čokoladu sa uljem i premazati tortu. Tortu dekorisati šlagom, iseći, servirati na tanjir i posuti mlevenim kikirikijem.Izvor: (www.kuhinjica.rs).
Objavi komentar