Sastojci:
za testo:
- 4 jaja
- 2 kašike vrele vode
- 150 grma šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike brašna
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 150 grama lešnika
- pola čaše soka od narandže.
Za fil:
- pola čaše soka od narandže
- 100 grama rendane čokolade
- 500 mililitara slatke pavlake
- 1 pakovnje učvrščivača za šlag
Za premazivanje:
- 250 mililitara slatke pavlake
- 1 pakovanje vanilin šećera
- 50 grama rendane čokolade
Priprema:
Penasto umutiti jaja i vodu, pa dodati šećer pomešan sa vanilin šećerom i još malo mutiti. U umućena jaja dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevenim lešnicima i ovsenim pahuljicama. Pažljivo promešati i na kraju dodati sok od narandže. Testo izliti u pleh obložen pek- papirom i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 40 minuta. Rernu predhodno zagrejati. Pečenu koru izvaditi iz rerne i kada se ohladi preseći je na dva dela, tako da dobijete dve kore. Donju koru stavite u kalup za torte.Za fil, izmrvite gornju koru i poprskajte je sokom od narandže. Umutite slatku pavlaku sa učvrščivačem za šlag, pomešajte sa izmrvljenom korom i rendanom čokoladom, premažite po kori.
Za premazivanje: umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i premazati preko šlaga sa mrvicama. Pospite rendanom čokoladom. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Izvor: (www.oklagija.rs)
Objavi komentar