"Marcipani


Sastojci


Biskvit


  •  15 dag šećera u prahu
  •  15 dag mljevenih oraha
  •  15 dag margarina (maslaca)
  •  10 dag brašna
  •  1/2 vrećice praška za pecivo
  •  4 bjelanjka

    Žuti sloj

  •  4 žutanjka
  •  15 dag šećera

    Smeđa krema:

  •  10 dag mljevenih oraha
  •  3 žlice mlijeka
  •  5 rebara čokolade za kuhanje
  •  10 dag šećera
  •  15 dag margarina (maslaca)
  •  malo ruma
  •  plus mljeveni orasi-za posipanje

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180. Dobro izmiksajte mljevene orahe sa šećerom u prahu i rastopljenim margarinom pa im dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju ručno umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
    Izlijte u pleh i pecite 20-ak min.

  2. Žutanjke i šećer dobro pjenasto izmiksajte u "šato" i time premažite gotovi biskvit.
    Pećnicu smanjite na najslabije (50 Celsiusa) pa kolač vratite natrag na sušenje, dok se sloj žutanjaka ne osuši, na oko 2 sata. Možete kasnije i povećati temperaturu na 100 pa će brže biti gotovo.

  3. Izvadite pa premažite smeđom kremom: mlijeko, čokoladu, šećer, rum i margarin rastopite. Kad provrije, ovime prelijte mljevene orahe-sve dobro izmješajte. Premažite preko žutog sloja i posipajte mljevenim orasima.

  4. Ostavite da se kolač ohladi-da se krema dobro stegne pa režite na kockice/štangice.

Posluživanje:

Kolač je izdašan, fin i prigodan za blagdane jer može dosta stajati! Izvor: (www.coolinarika.com)

Objavi komentar