Sastojci
Biskvit
- 15 dag šećera u prahu
- 15 dag mljevenih oraha
- 15 dag margarina (maslaca)
- 10 dag brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 4 bjelanjka
Žuti sloj
- 4 žutanjka
- 15 dag šećera
Smeđa krema:
- 10 dag mljevenih oraha
- 3 žlice mlijeka
- 5 rebara čokolade za kuhanje
- 10 dag šećera
- 15 dag margarina (maslaca)
- malo ruma
- plus mljeveni orasi-za posipanje
Priprema:
-
Pećnicu zagrijte na 180. Dobro izmiksajte mljevene orahe sa šećerom u prahu i rastopljenim margarinom pa im dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju ručno umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u pleh i pecite 20-ak min.
-
Žutanjke i šećer dobro pjenasto izmiksajte u "šato" i time premažite gotovi biskvit.
Pećnicu smanjite na najslabije (50 Celsiusa) pa kolač vratite natrag na sušenje, dok se sloj žutanjaka ne osuši, na oko 2 sata. Možete kasnije i povećati temperaturu na 100 pa će brže biti gotovo.
-
Izvadite pa premažite smeđom kremom: mlijeko, čokoladu, šećer, rum i margarin rastopite. Kad provrije, ovime prelijte mljevene orahe-sve dobro izmješajte. Premažite preko žutog sloja i posipajte mljevenim orasima.
-
Ostavite da se kolač ohladi-da se krema dobro stegne pa režite na kockice/štangice.
Posluživanje:
Kolač je izdašan, fin i prigodan za blagdane jer može dosta stajati! Izvor: (www.coolinarika.com)
Objavi komentar