Sastojci
Biskvit
- 220 g brašna
- 150 g šećera u prahu
- 40 g kakaa u prahu
- 50 g jestivog skroba
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g prženih lešnika
- 150 ml ulja
- 400 g kisele pavlake
- 5 kašika ruma
Preliv za biskvit
- 50 ml mleka
- 50 ml ruma
Krem
- 700 g očišćenih banana
- 3 kašike ruma
- 300 g čokolade za kuvanje
- 300 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 2 kesice šlagfiksa
Čokoladni preliv
- 200 g čokolada za kuvanje
- 300 ml slatke pavlake
Priprema
U većoj zdeli pomešati brašno, šećer u prahu, kakao, skrob, prašak za pecivo i mlevene pržene lešnike. U drugoj zdeli pomešati ulje, kiselu pavlaku i rum pa dodati mešavini s brašnom. Sve dobro izmiksirati da se dobije glatka smesa pa je uliti u pouljen i brašnom posut kalup i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Ispečen biskvit ostaviti da se ohladi u kalupu pa ga onda izvaditi i prerezati uzdužno tako da se dobiju tri kore. Za kremu usitniti banane u električnoj seckalici uz dodatak ruma. Umešati čokoladu otopljenu na pari. Na kraju dodati dobro umućenu slatku pavlaku sa šlagfiksom i mešati da se sve dobro sjedini. Prvu koru vratiti u kalup i poprskati trećinom mešavine mleka i ruma. Zatim je premazati polovinom krema i pokriti drugom korom pa i nju poprskati trećinom mešavine mleka i ruma i premazati s ostatkom krema. Preko ovog sloja krema staviti treću koru i nju poprskati trećinom mešavine mleka i ruma i premazati čokoladnim prelivom.Za čokoladni preliv na pari otopiti čokoladu za kuvanje u slatkoj pavlaci.Izvor. (kuhinjarecepti.com).
Objavi komentar