Sastojci za koru:
- 400 g mlevenog keksa
- 6 kašika šećera
- 6-7 kašika kisele pavlake
Sastojci za krem:
- 850 ml mleka
- 2 pudinga sa okusom banane
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 želatin
- 1 šlag
- 5-6 banana
- 1 kutija jafa keksa
Priprema:
- Skuvati puding i ostaviti ga da se prohladi.
- Rukom umesiti sastojke za koru i utisnuti u kalup.
- Umutiti šlag. Otopiti želatin po uputstvu i sipati u još topao puding, promešati.
- Koru premazati delom šlaga i poredjati cele očišćene banane, dobije se lep presek…
- U puding dodati 2 kašike šlaga, promešati, pa deo fila sipati preko banana.
- Preko fila poslagati jafa keks, pa staviti preostali deo fila. Ostaviti da se ohladi.
- Ohladjenu tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji…
Izvor : (www.kuvajmo-blogovski.com)
Objavi komentar