Sastojci
Priprema- 4 jaja
- 100 g šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika soka od pomorandže
- 100 g rendane čokolade
- 50 g usitnjenog lešnika
- 250 ml slatke pavlake
- 2 izmiksane pomorandže
- malo celih lešnika za ukrašavanje
Razdvojiti žumanca od belanca. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, sok, prašak za pecivo, iseckane lešnike i rendanu čokoladu. Belanca posebno umutiti i uz mešanje pažljivo dodati u smesu od žumanaca. Sipati u nauljen i pobrašnjen kalup, a zatim peći u zagrejanoj rerni na 190 *C, oko 25 minuta. Umutiti slatku pavlaku sa pulpom od izmiksanih pomorandži i premazati ohlađenu koru. Iseći na kocke i svaku ukrasiti celim lešnikom. (kuhinjica.rs)
Objavi komentar