Sastojci
- 8 jaja
- 20 dag šećera
- 4 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 250 g maslaca
- 60 dag čokolade za kuhanje
- 1 l vrhnja za šlag
Priprema
Biskvit
Na pari otopite 20 dag čokolade te dodajte maslac. Odvojeno zamutite žumanca, šećer, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno izmiksajte. U tu smjesu dodajte otopljenu čokoladu i maslac.
Od bjelanaca napravite snijeg i polako dodavajte prvoj smjesi (ne miksati!!!). Kad ste dobili jednoličnu smjesu stavite je u kalup koji ste ranije namazali maslacem. Stavite u već zagrijanu pećnicu. Pecite 20 do 25 minuta na 170 stupnjeva.
Krema
1 l vrhnja za šlag stavite u posudu da se grije, dodajte preostalu čokoladu izlomljenu na kockice. Miješajte na vatri dok ne uzavrije i nastavite miješati tako još minutu do dvije. Kad se krema malo ohladi prelijte po biskvitu te stavite u hladnjak. U hladnjaku mora stajati najmanje 12 sati da se krema stvrdne. Nakon toga uživajte u pravoj čokoladnoj fantaziji :)
Izvor: (www.roditelji.hr).
Objavi komentar