Priprema
Izmešati mleveni keks s otopljenom čokoladom za kuvanje. Kafu prokuvati sa šećerom i rumom, pa kad se ohladi, preliti keks i sve zajedno dobro umesiti.
Za beli krem umutite maslac sa šećerom u prahu, dodati otopljenu belu čokoladu i kokosovo brašno pa sve dobro sjediniti.
Tamni kem razvaljati tanko na masnom papiru pa ga premazati belim kremom i pažljivo urolati. Kokos rolat sa crnom i belom čokoladom ostaviti u frižideru da se ohladi i lepo stegne. Pred serviranje seći ga u kolutove 2 cm debljine.
Sastojci
Tamni krem
- 500 g mlevenog keksa
- 250 g čokolade za kuvanje
- 4 šoljice kuvane crne kafe
- 200 g šećera
- 5 kašika ruma
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 200 g bele čokolade
- 100 g kokosovog brašna
Objavi komentar