300 g mlevene plazme
1 kesica suvog grožđa
2 kesice kakaoa
1 čaša gustog soka
1 jaje
1 margarin
250 g šećera u prahu
kesica kokosa
Priprema:
U jednu posudu stavite 300g mlevene plazme i 1 kesicu suvog grožđa, zatim promešajte, stavite 2 kasike kakaoa, dodajte malo po malo 1 čašu bilo kog gustog soka. Smesu promešajte i dodajte 1 jaje. Na šporetu stavite u serpu 1 margarin i 250g šećera u prahu. Čekajte da se sve istopi zatim sa smesom od plazme polijte smesu, promešajte i ostavite da se hladi. Kad se ohladi, pravite kuglice, uvaljajte u kokos. (kolacici.bloger.index.hr)
Sastojci
Priprema- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike gustina
- 300 ml mleka
- 150 g margarina
- 200 ml čokoladnog mleka
- 300 g piškota
- 50 g čokolade
- 1 kašičica ulja
Gustin razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka skuvati. Dodati razmućeni gustin i kuvati dok se masa ne zgusne. U topao fil staviti čokoladu, mešati dok se ne rastopi pa ostaviti da se ohladi. Umutiti penasto margarin i sjediniti sa čokoladnim filom. Piškote umakati u čokoladno mleko i ređati u kalup. Premazati polovinom fila, ređati drugi red piškota pa premazati ostatkom fila. Ukrasiti tortu čokoladnom glazurom i dobro ohladiti. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/cokoladno-iznenaenje.html#sthash.Wekqta0C.dpuf
Objavi komentar