Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 10 dkg šećera
- 20 dkg maslaca
- 15 dkg otopljene čokolade
- 1 prašak za pecivo
- 4 žlice brašna
Sastojci za kremu:
- 1/2 l vrhnja za kuhanje
- 100 g mlječne čokolade
- 300 g čokolade za kuhanje
Priprema:
4 žumanjka i šećer dobro umutiti i dodati otpljenu čokoladu (otopiti u pečnici) i ostale sastojke (maslac, prašak za pecivo, brašno i snjeg od 4 bjelanjka). Peći 30 min. na 180 stupnjeva.Za kremu otopiti na pari vrhnje za kuhanje i čokolade.
Kuhati na pari oko 10 min. te vruće preliti preko biskvita. Dobro ohladiti. Rezati na kocke. Po želji šlag.
Dobro je napravit dan prije jer treba vremena da se stisne ili obavezno ujutro ako je za navecer (www.recepti.hr).
Objavi komentar