Home »
Unlabelled »
Prhka makovnjača
Sastojci
- ZA TIJESTO
- 40 dag brašna
- 4 žumanca
- 10 dag šećera
- 25 dag maslaca
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice vrhnja
- ZA NADJEV
- 2 jaja
- 15 dag šećera
- 30 dag oraha/maka
- 2 žlice mlijeka
- ZA KVASAC
- 1 kocka svježeg kvasca
- 2 dl mlakog mlijeka
Koraci pripreme
- 1 Razmutite kvasac u 2 dl mlijeka, dodajte šećer i brašno. Stavite na toplo da se uzdiže.
- 2 Uzdigli kvas umijesite u prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo; maslac i jaja.
- 3 Zamijesite tijesto pa ga dobro izradite rukama.
- 4 Podijelite tijesto na četiri dijela pa koru po koru tanko razvaljajte.
- 5 Za nadjev jaja i šećer pjenasto umutite metlicama.
- 6 Dodajte mak, odnosno orahe.
- 7 Razvaljanu koru premažite tankim slojem nadjeva, pazeći da ga ne nanosite baš do ruba.
- 8 Pažljivo zarolajte kako vam nadjev ne bi iscurio.
- 9 Radite li orahnjaču, postupak za nadjev je isti osim što umiješate orahe.
- 10 Stavite u namašteni lim.
- 11 Postupak ponovite sa sljedeće tri kore pa pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.
Objavi komentar