Sastojci
- 1/2 kg mekog brašna
- 20 dag šećera
- 17 dag meda
- 2 jaja
- 2 žlice masti
- 1/2 žličice sode bikarbone
- mljeveni orasi + šećer (za posip)
- orasi, bademi ili lješnjaci (za ukras)
Koraci pripreme
- 1Prosijte brašno i u sredini napravite rupu, a unutar toga stavite brašno, šećer, med, jaja i sodu bikarbonu. Zamjesite.
- 2Dobivenu smjesu zamotajte u prozirnu foliju i pustite da odstoji u hladnjaku 24 sata ili barem preko noći.
- 3Podijelite tjesto na valjke debljine prst i pol pa ih izrežite na manje komade koje ćete rukama oblikovati u kuglice. Kuglice bi trebale biti manje jer medanjaci s pečenjem narastu
- 4Kuglice uvaljajte u smjesu mljevenih oraha i šećera.
- 5Izvadite pleh i stavite na njega papir za pečenje. Poslažite medenjake i utisnite u sredinu svakog orah, badem ili lješnjak. Pecite na 180 do 200 stupnjeva dok se ne povećaju i ne dobiju zlatnu boju. Izvor: (dobrahrana.jutarnji.hr)
Objavi komentar