Medenjaci

Sisak, 26.11.2013 - Domaci kolaci u izvedbi Djurdje Kramaric

Sastojci

  • 1/2 kg mekog brašna
  • 20 dag šećera
  • 17 dag meda
  • 2 jaja
  • 2 žlice masti
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • mljeveni orasi + šećer (za posip)
  • orasi, bademi ili lješnjaci (za ukras)

    Koraci pripreme

    • 1Prosijte brašno i u sredini napravite rupu, a unutar toga stavite brašno, šećer, med, jaja i sodu bikarbonu. Zamjesite.
    • 2Dobivenu smjesu zamotajte u prozirnu foliju i pustite da odstoji u hladnjaku 24 sata ili barem preko noći.
    • 3Podijelite tjesto na valjke debljine prst i pol pa ih izrežite na manje komade koje ćete rukama oblikovati u kuglice. Kuglice bi trebale biti manje jer medanjaci s pečenjem narastu
    • 4Kuglice uvaljajte u smjesu mljevenih oraha i šećera.
    • 5Izvadite pleh i stavite na njega papir za pečenje. Poslažite medenjake i utisnite u sredinu svakog orah, badem ili lješnjak. Pecite na 180 do 200 stupnjeva dok se ne povećaju i ne dobiju zlatnu boju. Izvor: (dobrahrana.jutarnji.hr)

Objavi komentar