Sastojci
Za fil:- 1 margarin
- 250 gr šećera u prahu
- 300 gr mljevenog plazma keksa
- 4 dcl gaziranog soka
- kutija „jafa keksa“
- 4 pudinga od vanile
- 1 l mlijeka
- 15 kašika šećera
- kutija piškota
- 200 gr čokolade za kuhanje
Priprema:
Umutite jaja, šećer i brašno, u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo. Koru ispecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu. Pečenu koru izvadite i ostavite da se ohladi.
Za fil margarin umutite pJenasto sa šećerom u prahu. U mljeveni keks dodajte tri decilitra soka i trećinu umućenog margarina, pa premažite koru. Odozgo poredajte „jafa keks“ koji ste prije toga potopili u sok. U litar mlijeka, sa deset kašika šećera, skuhajte četiri pudinga od vanile. Ohladite i umutite s preostalim umućenim margarinom. Fil podijelite na dva dijela. Jedan neka ostane žut, a u drugi dodajte rendanu čokoladu. Preko „jafa keksa“ premažite žuti fil, poredajte piškote potopljene u sok, pa premažite filom od čokolade. Tortu ukrasite po želji.Izvor:
Izvor: domaci-recepti
Izvor: domaci-recepti
Objavi komentar