Sastojci
- 4 kom. jaja
- 10 dkg šećera
- 20 dkg margarina
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 4 žlice brašna
- 0.5 l slatkog vrhnja
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 1 žlica šećera
Koraci pripreme
- 1 Izrada biskvita: 1. Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180 C oko 20 min... ovisi od pećnice... provjeriti čačkalicom kad je pečeno. Izrada kreme: 2. Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri. 3. Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp., a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema...Izvor: (dobrahrana.jutarnji.hr)
Objavi komentar