Kokos kora:
- 6 belanaca
- 6 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 100 gr kokosa
Kakao kora:- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 1/2 kesica praška za pecivo
Fil:- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 5 kašika mleka
- 200 gr margarina
- 1 vanilin šećer
Glazura:- 150 gr mlečne čokolade
- 50 gr margarina
- 5 kašike mleka
Priprema:
- Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati brašno i kokos.
- Istresite u pleh veličine 25 x 35cm.
- Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. Pomešajte brašno, kako i prašak za pecivo pa dodajte smesi i lagano promešajte pa istresite na koru od kokosa.
- Stavite da se peče na 200 stepeni 20 minuta. Posle 15 minuta proverite.
- Mleko, šećer, vanilin šećer i žumanca sjedinite pa stavite na paru da se skuva i kad se skuva i zgusne ostavite da se ohladi.
- Ulupajte margarin pa mu postepno dodavajte ohladjenu smesu od žumanaca.
- Preko ohladjenog biskvita namažite krem.
- Otopite čokoladu sa margarinom i mlekom pa prelijte preko krema od žumanaca.
- Preuzeo sa :(domacirecepti.net)
Objavi komentar