- TIJESTO
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 3 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 1 dL vode
- 10 dag šećera
- KREMA
- 5 dL mlijeka
- 5 žlica pšenične krupice (griza)
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 10 dag šećera
- 15 dag margarina
Priprema
- Žumanjcima dodajte šećer i sve mutite, uz naizmjenično dodavanje brašna sa kakaom i praškom za pecivo, uz snijegom od bjelanjaka.
- Kad je biskvit pečen, preliti ga prokuhanom vodom i šećerom.
- Pšeničnu krupicu (griz) sa pudingom i šećerom ukuhajte u mlijeku.
- Dobivenu kremu stalno miješajte da se ne stvore grudice i tako će se polako hladiti.
- U tako ohlađenu kremu munchmallowa dodajte margarin, koji ćete prethodno pjenasto umutiti.
- Ohlađeni, pečeni i natopljeni bikvit, premažite kremom.
- Munchmallow je gotov, ostaje da ga samo prelijete čokoladnom glazurom.
- Preuzeo sa: (kolaci.eu)
- Uživajte!
Objavi komentar