Sastojci:
- 30 dag brašna,
- 20 dag šećera,
- 2 žličice limunova soka,
- 4 žumanjka,
- 30 dag maslaca20 dag kosanih lješnjaka
Priprema:
Izraditi gustu smjesu, pa dodati 20 dag kosanih lješnjaka, umijesiti glatko tijesto i po potrebi dodati malo brašna, staviti na hladno cca 1/2 sata, a zatim tijesto razvaljati na 3 mm debljine i izrezati zvjezdice.
Kolačiće staviti na pek papir i na svaki utisnuti polovicu lješnjaka (umjesto polovice lješnjaka može se zvjezdica premazati bjelanjkom i gore posuti usitnjeni lješnjaci).
Peći oko 8-10 minuta.
Lješnjake bi trebalo prethodno ugrijati u rerni pa ih među dlanovima istrljati da se ogule. Keksi su prhi i vrlo ukusni, a i vrlo dekorativni i kao poklon kada se slože na tacnu u obliku piramide.
Objavi komentar