Čokolada braon:
- 500 g šećera- 100 ml. voda
- 200 g margarina
- 300 g mleko u prahu, prosejano
- 2 kašike kakaa, prosejanog
- vanila extrat
- suvo grožđe natopljen rumom (opciono)
Bela čokolada:
- 300 g šećera
- 100 ml voda
- 130 g margarina
- 200 g mleko u prahu, prosejano
- kokos, limunov sok (po želji)
Priprema:
Kuvajte šećer i vodu, zatim dodajte maslac, pa pustite da se hladi.U činiji pomešajte mleko u prahu, kakao, suvo groždje ocedjeno od ruma pa sve umešajte u još mlaku smesu od margarina.
Ako se bojite da će se formirati grudvice onda nemojte stavljati suvo groždje u drugi deo smese nego smesu dodajte i izmiksirajte, ne dugo pa onda umešajte suvo groždje.
Postupak belog krema je potpuno isti, samo što se mešaju mleko u prahu i kokos i na kraju se doda malo limunovog soka a i ne mora.
Na tacnu sa podignutim ivicama ili tepsiju stavite providnu foliju ili beli papir pa stavite tamni krem pa beli i ponovite postupak a ako želite da vam sve bude baš jednako onda izmedju dve folije stavite pola tamnog krema pa razvucite oklagijom. Tako uradite i sa ostala dva bela i jednim tamnim delom pa ih poslažite jedno na drugo, odgore stavite papir i malo pritisnite sa tepsijom, samo lagano, da se spoje. Ostavite 3-4h da se hladi pa isecite vaše krem štangle u kockice ili štanglice
Krem štangle
Krem štangle
Objavi komentar