Sastojci
Za tijesto:500 g brašna
250 g oštrog brašna
3 jaja
sol
Za nadjev:300 g mljevenih pistacija
500 g šećera125 g maslaca
limun
Za sirup:1,5 šalica vode
1,5 šalica šećeražlica limunova soka
250 g oštrog brašna
3 jaja
sol
Za nadjev:300 g mljevenih pistacija
500 g šećera125 g maslaca
limun
Za sirup:1,5 šalica vode
1,5 šalica šećeražlica limunova soka
Priprema
- Od brašna, žumanjaka i malo soli zamijesimo tijesto. Kratko ostavimo. Razvaljamo tanke kore i narežemo na vrlo uske trake.
- Prosušimo i prokuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo tijesto i raširite na stolu da se osuši.
- Od pistacija, šećera i pola maslaca napravimo smjesu. U namašćen lim stavimo red tijesta (kadaifa) pa red smjese. Slažemo dok ne potrošimo sastojke. Na kraju završimo tijestom.
- Za sirup zagrijemo vodu i šećer te kuhamo 15 minuta. Dodamo limunov sok i ostavimo sa strane.
- Pečemo na 190°C dok ne pozlatni. Prelijemo sirupom i vratimo da se zapeče još 10-15 minuta. Poslužimo drugi dan.
Objavi komentar