Sastojci
3 jaja
110 g šećera
100 g Nestlé Dessert Corsé
90 g maslaca
35 g brašna
1 žlica kakaa u prahu
1 žlica mlijeka
110 g šećera
100 g Nestlé Dessert Corsé
90 g maslaca
35 g brašna
1 žlica kakaa u prahu
1 žlica mlijeka
Priprema
- Razbijte jaja u posudi i razmutite ih zajedno sa šećerom.
- Rastopite čokoladu na pari i na kraju dodajte maslac. Dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi. Pomiješajte maslac i čokoladu s jajima.
- Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte.
- Premažite maslacem i posipajte brašnom 4 male posudice za soufflé ili male limene kalupe. Napunite smjesom i stavite 1 sat u zamrzivač.
- Pecite na 210°C u prethodno zagrijanoj pećnici, 10-15 min, dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.
- Ostavite da se malo ohlade u kalupu. Izvadite i servirajte tople s tučenim slatkim vrhnjem ili sladoledom.
Objavi komentar