- BISKVIT
- 4 jaja
- 130 g šećera
- 80 ml ulja
- 320 g brašna
- 2 dl mlijeka
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 žlice kakaa
- KREMA
- 2 pudinga od vanilije
- 50 g gustina
- 60 g šećera
- 8 dl mlijeka
- 150 g bijele čokolade
- 250 g maslaca
- GLAZURA
- 100 g tamne čokolade za kuhanje
- 30 ml dl ulja
- UKRAŠAVANJE
- 100 g kokosovog brašna
- Jajima odvojite žumanjke i bjelanjke pa samo žumanjke kratko izmutite sa šećerom.
- Najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao a zatim im dodajte ulje i mlijeko i sve lagano miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini.
- Bjelanjke umutite posebno, par minuta pa ih dodajte u prethodnu posudu sa brašnom.
- Sve miješajte vrlo lagano dok smjesa ne postane jednolična.
- Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu.
- Pecite na 180°C 15 minuta.
PRIPREMA KREME
- Pomiješajte gustin, puding od vanilije i šećer te svemu dodajte 1 dl hladnog mlijeka.
- Preostalih 7 dl mlijeka zagrijte do vrenja i ulijte smjesu sa pudingom.
- Kremu miješajte cijelo vrijeme dok se krema kuha da se ne stvore grudice.
- Kad je krema gotova ostavite je da se hladi.
- Maslac pjenasto umutite električnim mikserom pa ga dodajte ohlađenoj smjesi.
- Bijelu čokoladu istopite na pari i izlijte u ohlađenu kremu te ju ostavite da se potpuno ohladi.
PRIPREMA GLAZURE
- Na zagrijanom ulju otopite čokoladu.
SLAGANJE RUSKIH KAPA
- Kad se biskvit ohladio prerežite ga po sredini da dobijete dva biskvita iste debljine a zatim svaki izdubite rubom čaše da dobijete kapice za punjenje kremom.
- Svaku kapicu premažite kremom pa ju preklopite drugom i lagano stisnite.
- Rubove kapica također premažite kremom, a zatim ih uvaljajte u kokosovo brašno.
- Pokrov kapica premažite pripremljenom glazurom. Ostaviti na hlađenje 1 sat u frižider.
Objavi komentar