Sastojci
Priprema - 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 3 dl vode
- 300 g šećera
- 400 g mlevenih oraha
- 125 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 2-3 supene kašike tople vode
- 2-3 kapi arome maline
- 1 kašičica ulja
Vodu i šećer staviti u šerpu i ostaviti da proključa. Potom dodati orahe i margarin, dobro promešati i ostaviti da se ohladi. Ohlađenom masom filovati kore, a poslednju gornju koru ostaviti nenafilovanu. Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Pripremiti glazuru od šećera u prahu, tople vode, ulja i arome maline. Glazurom premazati tortu, iseći na kocke i servirati.
Kore za Rozen tortu možete napraviti i sami, ali se ne morate dodatno mučiti, jer ćete ih pronaći u prvom supermarketu. Mnogo je brže i jednostavnije, a jednako kvalitetno i ukusno. (kuhinjica.rs)
Objavi komentar