Sastojci
- 2 jaja
- 135 g kristal šećera
- 90 g otopljenog maslaca
- 60 ml domaćeg maslinovog ulja
- 75 ml mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 g glatkog pšeničnog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 125 g svježih ili zamrznutih borovnica
- 125 g svježih ili zamrznutih crvenih ribizla
- ribana korica 1 naranče
- ribana korica 1 limuna
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Jaja pomiješati sa šećerom pa miksati oko 5 minuta dok smjesa ne postane gusta i svijetložuta.
- U pripremljenu smjesu jaja dodajte rastopljeni maslac, maslinovo ulje, ekstrakt vanilije i mlijeko miješajući oko 1 minute između svakog dodavanja sastojka. Na kraju dodaj ribanu koricu naranče i limuna, malo soli, malo po malo brašna, te prašak za pecivo.
- Voće mora biti sobne temperature, a ako koristiš zamrznuto, treba biti na pola odleđeno, nikako rastopljeno da iz njega izlazi sok. Voće pomiješaj s šećerom po volji.
- 1/4 voća umiješaj lagano kružnim pokretima u pripremljeno tijesto. Kalup namasti s malo rastopljenog maslaca. Smjesu izlij u kalup i stavi peći 20 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 175°C.
- Nakon što je kolač na pola pečen, ostatak voća lagano poredaj po površini kolača pa lagano žličicom utisni voće u biskvit. Stavi peći još 30 minuta na istoj temperaturi.
- Posluži posuto šećerom u prahu.
Objavi komentar