Sastojci
- 1kg badema
- 750g meda (cvjetni ili neki drugi rjeđi)
- 4 bjelanjka
- 50g bijelih vafla/hostije
- cimet
Koraci pripreme
- 1Staviti bademe u pećnicu na nekoliko minuta na 120°C
- 220 minuta grijati med na pari, a bjelanjke stući u snijeg
- 3Pomiješati bjelanjke i med, sasvim lagano kako ne bi izgubili teksturu i zatim uz konstantno miješanje kuhati na pari 30 minuta.
- 4Maknuti s vatre i dodati preostali snijeg te dodati bademe i cimet.
- 5Tako povezanu smjesu posložiti u široku posudu niskih bridova i pustiti da se ohladi
- 6Kada se ohladi i otvrdne, možete ga narezati te spremiti u limenu posudu hermetički zatvorenu budući da tako spremljeni mogu dugo ostati svježi.Preuzeo sa: (dobrahrana.jutarnji.hr)
Objavi komentar