- TIJESTO
- 60 dag glatkog brašna
- 2 jaja
- 20 dag šećera
- 5 dag masti
- 2 dL kiselog vrhnja
- 1 prašak za pecivo
- KREMA
- 1 l mlijeka
- 5 žilica brašna
- 3 žilice kakaa
- 15 dag šećera
- 25 dag margarina
- 10 dag šećera
- malo ruma
- GLAZURA
- 10 dag čokolade
- 8 dag margarina
- 2 kapi ulja
Priprema
- Glatko brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, šećerom, jajima te dodajte mast i vrhnje.
- Tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova te razvaljane kore pecite na obrnutoj strani lima za pečenje.
- Za kremu šećer, brašno i kakao razmutite u malo mlijeka te ih ukuhajte u ostatak mlijeka.
- Smjesu koju ste skuhali ohladite i dodajte prethodno pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu i rumom.
- Dobivenom kremom premažite kore.
- Glazuru pripravite na način da ju sa margarinom lagano istopite na pari.
- Mađaricu prelijte glazurom.
- Dobar tek!
Objavi komentar