Sastojci
- 2 dcl šecera smeđega
- 1 dcl oštrog brašna
- 1 dcl glatkog brašna
- 1/2 žlice praška za pecivo
- 1,5 žlicice soda bikabone
- 3/4 caše kakaoa
- 1 kom vanili šecera
- 2 kom jaja
- 1 dcl mlijeka
- 1/2 dcl ulja
- 1/2 dcl kipuce vode
- 500 g sira maskarponea
- 400 g nutele
- 200 g prženih lješnjaka
- 7-8 kom napolitanki
- 1 caša toplog kras espresa
Koraci pripreme
- 1 U jednoj posudi sam pomiješala suhe sastojke za biskvit. u drugoj sam miksala jaja i dodala sve mokre osim kipuće vode. Pomiješala sam suhe i mokre sastojke i dodala kipuću vodu na kraju.
- 2 Srednji kalup za tortu 24-26 neznam točno sam obložila papirom za pečenje i izlila smjesu za biskvit. Pekla na 180 cca 40 min. Kada se odvojio biskvit od kalupa i čačkalica bila suha, izvadila sam i ostavila na rešetki da se ohladi. Prererazala biskvit na pola jer mi je bio visok cca 4 cm.
- 3 Kore sam natopila prokuhanim mlijekom sa kraš espresom
- 4 Za kremu mikserom sam izmješala sve sastojke, sa time da sam odvojila 4 žlice mlev. lješnjaka za ukrašavanje u kremu idu izmrvljene napolitanke
- 5 Sada sam namazala 1/3 kreme na prvu polovicu 1/3 na drugu polovicu i 1/3 ostavila za ukrašavanje.(dobrahrana.jutarnji.hr)
Prijatno želi Vam Moja kuhinjica
Objavi komentar