Za biskvit
- 25 dkg mljevenih oraha
- 4 jaja
- 20 dkg šećera u prahu
- 15 dkg maslaca
- 4 dkg brašna
- 1 žlica ruma
- 5 žlica mlijeka
Kad je biskvit pečen izvaditi iz pleha i odstraniti papir pa biskvit prerezati na 3 jednaka dijela i pustiti da se ohladi.
Za nadjev
- 10 dkg šećera u prahu
- 15 dkg mljevenih oraha
- 5 žlica mlijeka
- 1 žlica ruma
- 15 dkg maslaca (staviti na sobnu temperaturu da bude mekan)
Slagati red biskvita, red kreme. Završiti s kremom koja se može ukrasiti s malo mljevenih oraha ili naribanom čokoladom za kuhanje.
Isti recept može se napraviti i kao torta. Tada će se smjesa za biskvit peći u okrugom kalupu za tortu koji se dobro namasti maslacem i pobrašni. Nakon 20 minuta zabosti čačkalicu u sredinu kolača pa ako se na čačkalicu ne uhvati tijesto, znači da je pečen, a ako se na čačkalicu uhvatilo tijesto, peći još 5-10 minuta.
Objavi komentar