Sastojci:
- 3 želatine
- 1+2 dl vode
- 1/2 kg šećera
- 1/2 extrakta od banana
- 200 dkg čokolade
- 5 dkg margarina
- 2-3 kašike ulja
Priprema:
- 3 želatine rastopiti u 1 dl vode i ostaviti da malo nabubri
- Dodati još 2 dl vode i staviti da prokuha (nesmije vriti)
- Skinuti sa vatre i istresti u 1/2 kg šećera i sve zajedno miksati
- 15 minuta BEZ PRESTANKA
- U gotovo dodati 1/2 extrakta od banane i promješati
- Istresti u dobro nauljenu tepsiju.
- Tek onda početi praviti ČOKOLADNU GLAZURU, koju treba
- Ostaviti par sekundi da stane i preliti preko kolača
- Kad se čokolada stegne, rezati nožem, koji se treba stalno umakati u vrelu vodu, radi lakšeg rezanja
Objavi komentar