Sastojci:
Kora:- 1/2 šalice badema
- 1/2 šalice lješnjaka
- 1/3 šalice kokosovog ulja
- 1/4 šalice agava sirupa ili meda
- 1 žlica vanilije u prahu
Čokoladni nadjev:
- 1 šalica kakao praha
- 1/2 šalice kokosovog ulja
- 1/4 šalice agava sirupa ili meda
- 1 žlica vanilije u prahu
- 1 žličica cimeta u prahu
Za ukrašavanje:
- 1 šalica indijskih oraščića
- 2/3 šalice kakao praha
- 1/2 šalice kokosovog ulja
- 1/4 šalice agava sirupa ili meda
Priprema:
Kora:Bademe i lješnjake sameljite u blenderu dok ne postanu brašnasti, te dodajte ostale sastojke dok smjesa ne postane kompaktna. Dobivenu orašastu koru pritisnite u kalup za tortu.
Čokoladni nadjev:
Sastojke pomiješajte u glatki čokoladni nadjev i dodajte sjeckane orahe, bademe i lješnjake: 1/3 šalice od svakog. Prelijte preko kore.
Za ukrašavanje:
Vrh ukrasite ranije pripremljenom smjesom, te tortu izrežite, poslužite i – uživajte :)
Izvor: (www.biobio.hr)
Objavi komentar