Sastojci:
- 1 jaje
- 10 dkg brašna
- 1 ravna žlica šećera
- cca 1 dlc mlijeka (mlijeko treba dolivati do željne gustoće)
- ulje za pečenje
Priprema:
Umutiti cijelo jaje i šećer (može se staviti i vanilin šećer), dodati par žlica mlijeka, pa dodavati brašno neprestano muteći (kako se ne bi stvorile grudice). Kad je smjesa ravnomjerno umućena, dodavati mlijeka dok se ne dobije gustoća kao otprilike jogurt. Najbolje je ako se smjesa može ostaviti pola sata prije pečenja, ali može se i odmah peći.Tajna uspješne prve palačinke (koja se neće raspasti kod okretanja) jest da se tava dobro, dobro zagrije i da se dobro namasti uljem (malo više nego ostale palačinke koje će uslijediti nakon prve).
Palačinke se mogu kombinirati i puniti bilo kojim nadjevom vaša mašta smisli. Nas su posebno oduševile palačinke u zagrebačkom restoranu Puntijar gdje ih nadjevaju smjesom džema od šumskog voća i kiselog vrhnja (u omjeru 1:1). Svakako probajte! Izvor: (www.recepti.hr)
Objavi komentar