Sastojci
Za kore:
- 12 belanaca,
- 12 kašika šećera,
- 3 kašike kakaoa,
- 3 kašike brašna,
- 1 prašak za pecivo i
- 12 kašika mlevenih lešnika
Za krem:
- 1 litra mleka,
- 12 žumanaca,
- 16 kašika šećera,
- 3 pudinga od vanile,
- 180+70 gr.margarina,
- 100gr čokolade i
- 3 kašike gustina.
Način pripreme
Za kore
- Umutiti testo od navedenih sastojaka, podeliti na tri dela i peći tri kore.
Za krem:
Od navedenih sastojaka (osim čokolade) skuvati krem, odvojiti jednu trećinu i u nju otopiti čokoladu i kad se taj deo krema ohladi, umutiti 70 gr. margarina... U ostale dve trećine žutog krema umutiti 180 gr.margarina i filovati kore: kora+žuti krem+kora+braon krem+kora+žuti krem.- Dekorisati seckanim lešnicima ili po želji !
- Izvor: (www.svajela.hr/domacica.net)
Objavi komentar