Sastojci:
- 250 g oraha
- 250 g šećera
- 200 g čokolade
- 50 g kakaa
Priprema:
Jedini osjetljivi trenutak u pripremi je "špinanje" šećera. Ovu količinu šećera treba otopiti u 16 dcl vode, staviti u lonac pa na umjerenoj vatri kuhati neprestano mješajući dok se šećer i voda na pretvore u sirupastu tekućinu koja će vam s vrha žlice kapati kap po kap. Ne smije razvlačiti, nego se trebaju odvajati kapi. To je trenutak kad je sirup dovoljno gust. Treba paziti da se previše ne ugusti, jer će se onda šećer u salami kristalizirati, pa će se salama mrviti.Čokoladu otopiti na pari, umješati orahe i kakao pa sve to umješati u ušpinani šećer i brzo promješati. Pola količine prebaciti na masni papir posipan šećerom u prahu i oblikovati rolicu. Čokoladnu salamu ostaviti dan-dva i rezati neposredno prije nego se servira gostima.Izvor. (www.recepti.hr)
Objavi komentar