Priprema:
Prokuhajte pola litra vode. Jednoj banani (neoguljenoj, ponavljamo – neoguljenoj) nožem odsjecite krajeve. Cijelu bananu dodajte proključaloj vodi i ostavite da se kuha oko 10 minuta. Nakon toga izvadite bananu, a čaj je spreman za piti kada se ohladi. Neobičan ukus, prijatan na prvu, vrijedi probati definitivno. I još da dodamo da bananu možete pojesti nakon kuhanja; nečega joj fali, ali ništa strašno (samo ne bacajte).Banana-san, kako, zašto?
Ako postoji neka strogo prirodna namirnica koja može biti alternativa tabletama za spavanje, onda bi to bila banana. Magnezijum kojeg sadrži opustit će mišiće i tako umiriti tijelo. Plus, banane, odnosno kora od banane nije prskana ili je jako malo prskana pesticidima, što potvrđuju posljednja istraživanja gdje su jabuka i breskva na prvom, a banana uz par ostalih na zadnjem mjestu (što je u ovom slučaju odlična pozicija). Znači, sigurni smo i sa te strane.(A.S./Namirnice.ba)
Objavi komentar