Sastojci:
Za koru:
● 8 žumanca,● 200 g šećera,
● 40 g čokolade,
● 160 g badema,
● 80 g brašna,
● 8 bjelanaca.
Za fil:
● 4 jaja,
● 150 g šećera,
● 150 g čokolade,
● 250 g margarina,
● 3 kašike ruma.
Za glazuru:
● 100 g čokolade,
● 80 g margarina,
● 2-3 kapi ulja.
Priprema
- Umutite žumance sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu, mljevene bademe, brašno i na kraju snijeg od bjelanaca.
- Koru peći u plehu, preko papira za pečenje, oko 20 minuta na 180 stepeni.
- Kad se kora potpuno ohladi isijecite je na tri dijela.
- Za fil umutite jaja sa šećerom, stavite ih na paru, dodajte čokoladu i kad se fil ujednači skinite ga sa vatre da se potpuno ohladi.
- Filu dodajte rum i umućen margarin, a zatim ga podijelite na dva dijela i stavite između kora.
- Za glazuru istopite margarin, skinite ga sa vatre, dodajte čokoladu i ulje i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko torte. (doznajemo.com)
Objavi komentar