Sastojci:
- TIJESTO
- 3 jaja
- 40 g maslaca
- 4 žlice meda
- 4 žlice mlijeka
- 650 g brašna za kolače
- 1 ½ žlica sode bikarbone
- malo mljevenog cimeta
- KREMA
- 4 dl mlijeka
- 5 žlica brašna za kolače
- 150 g šećera
- 200 g margarina
- UKRAŠAVANJE
- šećer u prahu
Priprema:
- Umutite jaja, maslac, med i mlijeko u posudi. Posudu stavite na laganu vatru oko 8 minuta i neprestano miješajte.
- Posudu maknite s vatre pa joj dodajte brašno, sodu bikarbonu i mljeveni cimet i sve dobro izmiješajte.
- Rukama zamijesite tijesto pa ga podijelite na 4 jednaka dijela. Svaki dio razvucite i stavite u lim za pečenje obložen pek papirom.
- Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Priprema kreme:
- Na pari skuhajte mlijeko, margarin, brašno i šećer.
- Prvu pečenu koru premažite dobivenom kremom (jednom trećinom kreme) pa na nju položite drugu koru. Postupak ponovite još 2 puta i kolač dovršite polaganjem zadnjeg sloja kore.
- Medenu pitu pospite šećerom u prahu i ohladite prije posluživanja.
- Izvor:(kolaci.eu)
Objavi komentar