Sastojci:
- 250 g grancereale keksa
- 150 g maslaca
- 125 g tamne čokolade s 81 % kakaa
- 200 g obične čokolade za kuhanje
- 200 g bijele čokolade
- 500 g mascarpone sira i
- 5 dcl vrhnja za šlag
Priprema:
- Kekse izmrviti i pomiješati s rastopljenim maslacem.
- Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa u njega utisnuti pripremljene kekse. Ostaviti u frižider hladiti dok se pripremi čokoladni nadjev.
- U tri zdjele izmrvi na kockice svaku čokoladu i pomiješati ih s pola dcl vrhnja za šlag, pa ih staviti na paru da se otope.
- Kada su se otopile ostaviti ih da se ohlade pa ih dobro izmiksajte.
- U posebnu zdjelu smiksaj preostalo vrhnje za šlag (3.5 dcl) ,a u drugu i mascarpone sir pa ih izmiješajte.
- Dobivenu kremu podijeliti na tri dijela pa ih dodati otopljenim čokoladama.
- Na pripremljenu podlogu prvo staviti tamnu, pa svjetliju i na kraju bijelu kremu i ukrasiti po želji. (domaci-recepti.blogspot.com)
Objavi komentar