Sastojci:
- 400 g napolitanki,
- 1 l mlijeka,
- 2 kesice pudinga od vanilije,
- 6 kašika šećera,
- 3 šlag kreme od čokolade,
- 125 g margarina,
- 600 g plazma keksa,
- 3 kesice šlaga od vanilije,
- 2 kesice bijelog šlaga,
- 100 g čokolade za kuhanje.
Priprema:
- Dvije kesice pudinga od vanilije skuhajte u zaslađenom mlijeku i ostavite da se ohladi.
- Izdrobite napolitanke i dodajte ih ohlađenom pudingu.
- Istopite margarin i dodajte umućenoj smjesi. Stavite u kalup da se masa stisne.
- Plazmu umačite u mlijeko i redajte na stegnutu podlogu. Zatim umutite šlag kremu od čokolade i nanesite ga na poredani keks.
- Poredajte preostali dio plazmom i premažite ga filom koji ste napravili od šlaga od vanilije u koji ste dodali rendanu čokoladu.
- Tortu premazati sa svih strana bijelim šlagom. Odozgo je ukrasite sa malo rendane čokolade.
Objavi komentar