Sastojci:
Za biskvit:
- 12 bjelanjaka
- 0.5kg šećera
- 1/2 žlice vode
- 1/2 žlice sirćeta
Za kremu:
- 0.5l šlaga ili 3 vrećice
- 12 žumanjaka
- 6 žlica brašna
- 6dcl mlijeka
- 250g margarina
- 100g šećera u prahu
- 100g čokolade (ili mljevene orahe)
Priprema:
Za biskvit mutite čvrst snijeg od bjelanjaka s malo soli pa lagano dodajte šećer, stalno miksajući. Ulijte vodu i ocat, malo još mutite pa pecite jednu veliku koru, na papiru za pečenje, na limu veličine pećnice. Biskvit peći oko pola sata na 150°C, prerezati ga po pola još vruć. Mutiti šlag. Umutiti žumanjke s brašnom i kuhati u mlijeku. U ohlađeno dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu, zatim dodati četiri žlice šlaga izjednačiti.Kremu podijeliti u dva dijela u jedan dodati otopljenu čokoladu. Slagati: biskvit, čokoladnu kremu, šlag, biskvit, žutu kremu i ukrasiti šlagom.
Izvor: (www.mojgastro.net)
Objavi komentar