Sastojci:
Donji sloj:
- 1 šolja margarina
- 1 šolja šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 šolje brašna
Karamel sloj:
- 2 šolje karamela
- 50ml slatke pavlake, ulupati
Čokoladni sloj:
- 2 šolje seckane mlečne čokolade
- 50ml slatke pavlake
Priprema:
- Mutite margarin, šećer i vanilu. Može izgledati gusto al nastavite mućenje dodavajući brašno. Mutite srednjom brzinom.
- U pleh stavite paprir za pečenje i pritisnite koru, ravnomernos vuda i izbockajte viljuškom.
- Pecite na 18o stepeni pola sata. Odvojite od ivica i ostavite da se u plehu ohladi.
- Istopite karamele na laganoj vatri i dodajte slatku pavlaku pa prelijte preko kore i ostavite u frižider pola sata.
- Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, nemućenom. Isecite kolač na štanglice i umačite ga u čokoladu.
Objavi komentar