Sastojci:
- 9 kašika vode
- 20 dkg šećera
- 15 dkg mljevenih oraha, badema ili lješnjaka
- 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
- 17 dkg maslaca
- 10 dkg čokolade za kuhanje
Za glazuru:
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- malo ulja
Priprema:
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase. Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji.
(Namirnice.ba/Dnevnik.hr)
Objavi komentar