- TIJESTO
- 150 g tamne čokolade
- 50 g mliječne čokolade
- 160 g maslaca
- 5 bjelanjaka
- 2 g soli
- 5 žumanjaka
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 110 g mljevenih lješnjaka
- 1 puding od čokolade
- 2 g praška za pecivo
PRIPREMA MOUSSE KOLAČA
- Čokoladu razlomite na komadiće i zajedno s maslacem otopite na pari pa ostavite da se hladi.
- Bjelanjcima dodajte sol i istucite čvrst snijeg.
- Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer te miješajte električnim mikserom dok smjesa ne postane bjelkasta, tada u nju umiješajte smjesu od čokolade i maslaca i snijeg od bjelanjaka.
- Mljevene lješnjake pomiješajte sa praškom za pecivo i dodajte u prethodnu smjesu.
- Lagano u smjesu umiješajte sadržaj vrećice pudinga od čokolade.
- Kalup za torte promjera oko 26 cm obložite papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30 minuta.
- Prije posluživanja mousse ohladite i ukrasite mousse kolač sa kakaom u prahu. Izvor: (kolaci.eu)
Objavi komentar