Pišinger oblatne



Recepti - 6 - slika

Sastojci:

  • 5 kom oblatni
  • 5 kom  jaja
  • 250 g šećera
  • 210 g čokolade za kuhanje
  • 210 g  maslaca

Priprema:

  1. jaja i šećer mutiit na pari (mikserom oko 3-5 minuta a zatim miješati špatulom), sve skupa neka traje oko 15 - 20 minuta
  2. dodati čokoladu iskidanu na komadiće i miješati dok se čoklada ne rastopi a smjesa zgusne.
  3. skinuti s vatre pa umiješati maslac izrezan na kockice. miješati dok se maslac ne otopi što će i ohladiti dovoljno smjesu
  4. oblatne nadjevati ovim nadjevom. opteretiti nečim (knjigom ili sl) i ostaviti da se nadjev stegne.
  5. kada se nadjev stegne isjeći ih na kocke ili štangle

Objavi komentar