Za tijesto vam je potrebno
- 1/2 kg brašna
- malo soli
- 1 kocka svježeg kvasca
- 130 g maslaca (sobne temp.)
- 1 jaje
- 2 dcl mlijeka
- 100 g šećera
za nadjevanje
Postupak
- Stavite brašno i sol u posudu pa u sredini napravite jamicu. Izmrvljeni kvasac izmješajte sa malo šećera i 100 ml mlijeka i pustite kratko na toplom da se digne pjenica. Dignut kvasac ulijte u udubinu od brašna, dodajte razmućeno jaje, šećer i maslac narezan na listiće, pa sve dobro umijesite u kompaktno tijesto. Tijesto prekrijte krpom i ostavite ga dok ne udvostruči obujam. Tad ga još jednom premjesite i ostavite da se diže još 30-tak minuta.
- Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu 1cm, u pravokutnik , oštrim nožem ga izrežite okomito i vodoravno da dobijete 16 manjih pravokutnika . Za tim žlicom u manjim hrpicama rasporedite marmeladu, a za tim i stavite po kockicu čokolade. Spojite buhtlama rubove tako da nadjev ne može ispasti i premažite s malo otopljenog maslaca ili ulja. Poslažite ih u četvrtasti kalup prethodno premazan maslacem sa spojem prema dolje, a potom ih ostavite da se dižu još 15-tak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C.
- Pecite buhtle u zagrijanoj pećnici otprilike 40- tak minuta. Pečene buhtle malo ohladite , pospite šećerom u prahu i poslužite tople. Link izvora: http://oolrecepti.blogspot.com.
Objavi komentar