Išleri

Sisak, 26.11.2013 - Domaci kolaci u izvedbi Djurdje Kramaric

Sastojci

  • ZA TJESTO:
  • 50 dag oštrog brašna
  • 20 dag šećera
  • 35 dag maslaca
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 2 žlice kakao praha
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • malo limunove korice
  • ZA KREMU:
  • 10 dag tamne čokolade
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice vode
  • maslac

Koraci pripreme

  • 1Od navedenih sastojaka za tijesto zamijesite tijesto, razvaljajte ga i manjim okruglim kalupom napravite podlogu i poklopce za išlere. U tijesto možete dodati malo mlijeka ili slatkog vrhnja.
  • 2Tijesto posložite na papir za pečenje koji ste stavili na pleh za pečenje i pecite na 180 stupnjeva maksimalno deset minuta.
  • 3Izmiješajte sastojke za kremu i kuhajte ju na vodenoj pari. Kada se smjesa zgusne, ostavite je da se ohladi i u hladnu smjesu dodajte maslac te po želji malo ruma, vanilije, cimeta.
  • 4Otprilike jednu žličicu kreme stavite na jedan ohlađeni keks i poklopite drugim te sve prelijte čokoladnom glazurom. Glazuru napravite tako da čokoladu, vodu i šećer rastopite na pari i u vruću smjesu dodajte maslaca da dobijete željenu gustoću. Izvor: (dobrahrana.jutarnji.hr)

Objavi komentar