Sastojci
- ZA TJESTO:
- 50 dag oštrog brašna
- 20 dag šećera
- 35 dag maslaca
- 10 dag mljevenih oraha
- 2 žlice kakao praha
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- malo limunove korice
- ZA KREMU:
- 10 dag tamne čokolade
- 3 žlice šećera
- 3 žlice vode
- maslac
Koraci pripreme
- 1Od navedenih sastojaka za tijesto zamijesite tijesto, razvaljajte ga i manjim okruglim kalupom napravite podlogu i poklopce za išlere. U tijesto možete dodati malo mlijeka ili slatkog vrhnja.
- 2Tijesto posložite na papir za pečenje koji ste stavili na pleh za pečenje i pecite na 180 stupnjeva maksimalno deset minuta.
- 3Izmiješajte sastojke za kremu i kuhajte ju na vodenoj pari. Kada se smjesa zgusne, ostavite je da se ohladi i u hladnu smjesu dodajte maslac te po želji malo ruma, vanilije, cimeta.
- 4Otprilike jednu žličicu kreme stavite na jedan ohlađeni keks i poklopite drugim te sve prelijte čokoladnom glazurom. Glazuru napravite tako da čokoladu, vodu i šećer rastopite na pari i u vruću smjesu dodajte maslaca da dobijete željenu gustoću. Izvor: (dobrahrana.jutarnji.hr)
Objavi komentar